Carl Henrik: – Jeg har fått hjelp til å komme «back on track»

Førtiåringen fra Oslo var overvektig, hadde høyt blodtrykk og sank oftest ned i sofaen etter jobb. Nå løper han trapper i Holmenkollen – og har gått ned 15 kilo.

Det er en gjennomsvett, men smørblid deltaker vi møter etter kveldens trappeøkt i Holmenkollen. Carl Henrik Sagstad har vært med på Kickstart i fire måneder – og deltar på opptil syv fellesøkter i uka. Men det var en tilfeldighet som gjorde at han meldte seg på.

– Faktisk kan jeg takke mamma for at jeg oppdaget Kickstart. Hun hadde lest om opplegget og mente det var noe for meg. Rett etter så jeg en reklame for det, og tenkte «Jeg bare gjør det!»

Bestemte seg for å ta grep

Carl Henrik, som til daglig jobber som eiendomsanalytiker, forteller at kiloene de siste 10–15 årene hadde rullet på jevnt og trutt – på grunn skader, mye stillesitting og usunn mat. I tillegg begynte han å få helseplager som høyt blodtrykk. Og selv om han forsøkte å ta tak både med trening på egenhånd og personlig trener, ga det ikke resultatene han ønsket.

– Jeg kunne komme inn i gode treningsrutiner en periode, for så å falle ut av det av det fordi jeg ikke hadde noen som dro meg i ørene. Jeg innså at jeg trengte hjelp til å få livsstilen «back on track» og komme i form igjen – og heldigvis fant jeg Kickstart.

Og hvordan vil du si at det har gått?

– Nå føler jeg meg fantastisk. Jeg har gått ned 15 kg, den fysiske formen er på topp og blodtrykket er på vei ned. I tillegg er jeg i bedre humør og bidrar mer hjemme, fordi jeg har mer overskudd. Du kan si det sånn at ingen er mer fornøyd enn kona mi, hehe.

Carl Henrik Kickstart Padelturnering

Nå føler jeg meg fantastisk. Jeg har gått ned 15 kg, den fysiske formen er på topp og blodtrykket er på vei ned.

Carl Henrik Sagstad, Kickstart-deltaker
Fellesskapet og treningsgleden det viktigste

For en sosial type som Carl Henrik, er fellesskapet på trening en viktig motivasjonsfaktor for å holde koken oppe.

– Jeg synes det er kjempekjedelig å stå og løfte vekter alene. Fellesøktene er helt geniale – du møter jo ikke bare trenerne, men også de andre deltakerne. For min del har mange av dem blitt venner, vi er en skikkelig god gjeng.

Han legger ikke skjul på at fellestreningene dessuten har en viss disiplinerende effekt.

– Jeg føler jo litt på det om jeg ikke møter opp – men bare på en god måte, altså. Når man trener med andre blir det vanskeligere å sluntre unna, og det er veldig bra for meg.

Hva med trenerne? Blir dere pisket hardt?

– Det som er så bra er at alle trenerne har ulike personligheter, så øktene blir veldig varierte. Martin er definitivt den som pusher oss hardest – han får oss til å løpe Midstubakken opp og sånne ville ting. Men det er absolutt ingen grunn til å være redd ham for det, humrer Carl Henrik.

Les hva Martin Johnsrud Sundby sier om innsatsen til Carl Henrik her.

Var litt skeptisk

Nå, fire måneder inn i programmet, er Carl Henrik som en veteran å regne i Kickstart-sammenheng. Vi er nysgjerrig på om det ble slik som han så for seg da han møtte opp til sin første trening?

– Jeg visste jo ikke helt hva jeg gikk til, men det har definitivt levert over alle forventninger. Noe som har overrasket meg positivt, er hvor mye opplegg det er. Spinning med Marieke, powerwalks med Kristiane, trappeløping med Martin – og sånn kunne jeg fortsatt.

Alle Kickstart-deltakerne får en personlig tilpasset kostholdsplan, og Carl Henrik innrømmer at han var skeptisk til kostholdsdelen av programmet.

– Det er ingen hemmelighet at jeg er veldig glad i mat, og gjerne litt usunn mat også. Jeg så for meg at det bare kom til å bli kjedelige salater, og tenkte «dette blir et slit». Så ærlig skal jeg være.

Heldigvis ble bekymringene gjort til skamme.

– Til og med maten har vært kjempebra, og jeg har klart å følge planen 100 prosent. Kombinasjonen av trening og kosthold gjorde at jeg gikk ned i vekt mye raskere enn jeg hadde trodd.

Det høres nesten for godt ut til å være sant?

– Faktisk er jeg litt frelst, om du ikke har skjønt det enda, hehe. Jeg kommer til å være med helt til de kaster meg ut. Man blir avhengig. Det er heldigvis den sunneste rusen man kan få, avrunder Kickstarts kanskje blideste deltaker, Carl Henrik Sagstad.

Carl Henrik Intervjubilde

Jeg kommer til å være med helt til de kaster meg ut. Man blir avhengig.

Carl Henrik Sagstad, Kickstart-deltaker

Vurderer du å melde deg på Kickstart? Her er Carl Henriks topp tre tips:

  1. Ikke nøl, bare meld deg på. Du kommer ikke til å angre!
  2. Vær med på så mange fellesøkter du har mulighet til og bli en del av gjengen.
  3. Følg kostholdsplanen ordentlig – det gir resultater.
Vi hjelper deg med en

VARIG LIVSSTILSENDRING GJENNOM 3, 4 eller 6 MND

Alle våre program kommer i tre varianter:

1) Ned i vekt

Vil du gå ned 15-30 kilo og
bygge gode vaner for
fremtiden, men har lite
tidligere treningserfaring?

2) sunn og sprek

Vil du endre kropps-
sammensetningen og
bli både sprekere,
sterkere og sunnere?

3) bli godt trent

Trener du en del allerede,
men vil bli pushet
til grensene og
sette ting mer i system?

Er du usikker på hvilket program som passer best for deg? Ta vår test og få en anbefaling!