Martin Johnsrud Sundby: – Det viktigste er samholdet

I årevis levde han av å presse seg selv til det ytterste. Nå får skilegenden i stedet et kick av å hjelpe folk som deg og meg til å flytte egne grenser på trening.

Det er ikke for ingenting at Martin Johnsrud Sundby har blitt kjent som Norges kanskje aller tøffeste toppidrettsutøver. På det meste hadde han 1200 treningstimer i året, altså 3,2 timer i gjennomsnitt hver eneste dag! Kommer ikke et råskinn som Martin til å slite ut Kickstart-deltakerne allerede før de har fått på seg joggeskoene, lurer vi på?

– Langt ifra! Vi er veldig opptatt av å ivareta alle de de ulike individene, og tilrettelegger for alle nivåer, smiler Sundby, som nettopp har loset Kickstart-gjengen gjennom kveldens fellesøkt.

2022-10-23_1302_3579-HD

Vi er veldig opptatt av å ivareta alle de de ulike individene, og tilrettelegger for alle nivåer

Martin Johnsrud Sundby, Kickstart-trener
Verdien av å trene med andre

Tilbudet om fellestreninger er sentralt i Kickstart-programmet, og ikke uten grunn. For etter nesten 13 år på det norske skilandslaget vet Martin et og annet om verdien av å trene med andre.

– De aller fleste synes det er lettere å trene sammen med noen. Du blir inspirert til å presse deg selv litt hardere enn det du ville gjort alene. Den effekten er helt lik uansett om man trener på et landslag eller i Kickstart.

Kanskje blir det enklere å komme seg over den berømte dørstokkmila også?

– Definitivt. Når du kommer på en økt så går treningen helt av seg selv, du bare er med og gjennomfører. I tillegg ligger det masse glede i å utfordre seg mot andre på samme nivå. Derfor mener jeg fellesøktene er superviktige, fortsetter Martin.

Han understreker at tilbudet er helt frivillig, og at noen deltakere trives bedre i eget selskap.

– Du blir med på akkurat så mange, eller så få, fellestreninger som du selv ønsker. Vi har deltakere som møter opp opptil syv ganger i uka, og de som heller foretrekker egentrening. Valget er ditt!

Litt pisk – men mest gulrot

Den tidligere landslagsstjernen legger ikke skjul på at han får et kick når deltakerne pusher egne grenser – både mentale og fysiske – på trening.

– Vi har mange eksempler på deltakere som har brutt mentale grenser og fått nye vaner. Her kan du lese mer om Kickstart-reisen til en av de: Carl Henrik.

Carl Henrik Kickstart Padelturnering

Ta for eksempel den ene deltakeren vår, Carl Henrik. På den første fellestreningen sa han at «løping er ikke min greie», og nå har vi sett fyren spurte opp trappene i Kollen flere ganger.

Han har brutt masse barrierer underveis, og det er bare sinnsykt gøy!

Martin Johnsrud Sundby, Kickstart-trener

Vil du beskrive deg selv som en nådeløs trener?

– Jeg er nok en typisk pisker, ja. Samtidig er det en balansegang å finne ut når skal kroppen pushes og når skal den ikke pushes. Når det er sagt, er jeg i grunnen en ganske snill fyr, altså.

Og når deltakerne kjenner på melkesyra og tenker at de ikke har mer å gi, er det viktig å minne dem på belønningen som venter i andre enden.

– Den store gulroten er jo en sunnere og sprekere kropp – og det er ikke småtteri

Gjør livsstilsendringen enklere

Mange melder seg på Kickstart nettopp fordi de ønsker hjelp til å etablere gode trenings- og kostholdsvaner som er mulig å opprettholde over tid. Men å legge om livsstilen er ikke gjort i en håndvending, innrømmer Martin.

– En livsstilsendring krever både innsats, disiplin og tid. Vår oppgave er å gjøre prosessen enklere for deg. Med Kickstart får du en gjennomtenkt og progressiv «pakke», og du blir en del av en gjeng som hjelper deg å nå målene du setter deg – og som minner deg på dem de dagene det butter litt imot.

Allerede fire til fem uker inn i programmet begynner de fleste deltakerne å merke resultater, forteller han.

– På det tidspunktet har du kommet inn i den nødvendige rutinen. Da ser vi at mange ikke er helt fornøyde dersom de ikke har rørt på seg i løpet av dagen eller spist sunn og næringsrik mat.

Hva er det aller viktigste Kickstart tilbyr?

– Det viktigste er samholdet med de andre deltakerne. Uten tvil. Verdien av å være flere som heier på hverandre, er helt uvurderlig, avslutter Kickstarts strenge, men veldig greie treningsgeneral Martin Johnsrud Sundby.

Vi hjelper deg med en

VARIG LIVSSTILSENDRING GJENNOM 3, 4 eller 6 MND

Alle våre program kommer i tre varianter:

1) Ned i vekt

Vil du gå ned 15-30 kilo og
bygge gode vaner for
fremtiden, men har lite
tidligere treningserfaring?

2) sunn og sprek

Vil du endre kropps-
sammensetningen og
bli både sprekere,
sterkere og sunnere?

3) bli godt trent

Trener du en del allerede,
men vil bli pushet
til grensene og
sette ting mer i system?

Er du usikker på hvilket program som passer best for deg? Ta vår test og få en anbefaling!