Nina: – Nå har jeg masse energi og en glad kropp

Nina Skovly (57) meldte seg på Kickstart for å komme i form og få mer overskudd i hverdagen. Det førte ikke bare til livsstilsendring for egen del, men også for ektemannen.

Femtisyvåringen fra Oslo har vært med på Kickstart i fem måneder allerede – og betegner seg selv som en av «veteranene» i gruppa. Hun synes det er godt å endelig være i gang med livsstilsendringen hun hadde tenkt på i årevis.

– Jeg har gått på noen slankekurs og trent litt i alle år, men det ble liksom ikke noe skikkelig greie på det. Om jeg fikk valget mellom en treningsøkt eller å møte ei venninne for å drikke vin og skravle, ble det fort det siste alternativet, humrer Nina.

– Det var rett og slett på høy tid å legge om kursen, og det følte jeg at Kickstart kunne hjelpe meg med, fortsetter hun.

Flytter egne grenser

Kondisjonen var mildt sagt ikke på topp da Nina møtte opp til første fellestrening med Kickstart på Norges Idrettshøyskole. Hun var redd for at hun ikke skulle klare å henge med, men den bekymringen ble fort lagt på hylla.

– Alle i gruppa er i helt ulik form og i forskjellige faser av livet. Jeg er en av de eldste, men alder har ingenting å si i Kickstart. Vi er en gjeng som heier på hverandre, og det gir meg så mye motivasjon!

Det er ingen hemmelighet at trener Martin Johnsrud Sundby og de andre i Kickstart-teamet liker å få deltakerne ut av komfortsonen. Akkurat det er bare bra, mener Nina.

Screenshot 2022-12-02 135234

Alder har ingenting å si i Kickstart. Vi er en gjeng som heier på hverandre, og det gir meg så mye motivasjon!

Nina Skovly, Kickstart-deltaker

– I går var vi for eksempel på crossfit. Jeg hadde aldri trodd at jeg skulle tørre å begi meg inn i et sånt lokale, men takket være dette fantastiske laget rundt meg klarer jeg å utfordre meg selv og gjøre ting jeg aldri har gjort før.

– Martin er jo kjent for å være tøff, men først og fremst er han utrolig oppmerksom og passer på at jeg gjør øvelsene riktig, holder motivasjonen oppe og at jeg ikke får skader. Jeg blir veldig godt ivaretatt på alle områder.

Inspirerte mannen til å ta livsstilsgrep

Noen Kickstart-deltakere er spente på kostholdsdelen av programmet og hvordan det skal bli å kombinere et vanlig familieliv med de nye matvanene. Det har de ingen grunn til, ifølge Nina.

– Maten er helt fantastisk. Det er det ikke bare jeg som synes, men mannen min også. Han er kokk, og i utgangspunktet den som lager all maten hjemme hos oss.

Hun forteller at Kickstart ikke bare har vært en ny start for egen del, men også for ektemannen.

– Fordi jeg begynte på Kickstart, har mannen min også lagt om kostholdet sitt og startet å trene. Han har diabetes type 2 og skulle egentlig begynt på insulin, men det slipper han nå. Jeg får nesten tårer i øynene av å snakke om det. Vi har fått en enorm helsegevinst, begge to.

gobi

Fordi jeg begynte på Kickstart, har mannen min også lagt om kostholdet sitt og startet å
trene. Han har diabetes type 2 og skulle egentlig begynt på insulin, men det slipper han nå.

Nina Skovly, Kickstart-deltaker
Varige vaner og venner for livet

For Nina er målet med Kickstart å få en kropp som er sunn og glad – og som kan bære en tung sekk på fjelltur uten problemer. Og der hun før fant unnskyldninger for å skippe trening, er nå fysisk aktivitet en naturlig del av hverdagen hennes.

– Uansett hvor travelt jeg har det setter jeg av tid til trening. Tidligere var jeg et skikkelig B-menneske, men nå er jeg oppe kl. 05.10 hver eneste dag. Enten så trener jeg, eller så drar jeg tidlig på jobb slik at jeg får mulighet til å legge inn trening senere på dagen.

Vil du si at du har fått mer energi?

– Ja, erru gæren! Jeg har så mye energi nå at mannen min nesten synes det er litt slitsomt, ler hun.

Men det er ikke bare bedre form og mer energi Nina har fått ved å bli med på Kickstart.

– Jeg har fått verdens beste treningsvenninne, det er virkelig et vennskap for livet. Men alle sammen er flotte folk, og vi har en veldig aktiv WhatsApp gruppe hvor vi deler masse gode tips, ideer og heiarop.

Vil ikke slutte

Noe av det vanskeligste med livsstilsendring kan være å opprettholde den over tid. Nina fokuserer på å finne en form på treningen som gjør at hun kan fortsette alene når Kickstart en dag er over – hvis hun klarer å slutte, da.

– Det tror jeg ikke blir så lett, om jeg skal være ærlig. Jeg skal i alle fall være med fram til sommeren, så får vi se.

Nina blir heiet fram av venner og kolleger – og har dessuten vervet både en nabo og en venninne til å bli med på Kickstart. Hun er ikke i tvil om at opplegget er midt i blinken for veldig mange.

– Spesielt for folk i min alder, som har levd slik jeg har gjort – da er Kickstart helt perfekt.

Hvis du skal trekke fram én ting med Kickstart, hva skal det være?

– Jeg vil hylle Martin, Marieke og resten av teamet. De gir deg livsglede og støtte langs veien, har trua på deg – og ikke minst en vanvittig kompetanse. Hadde det ikke vært for dem, hadde jeg ikke vært der jeg er i dag, avslutter Nina Skovly.

Vi hjelper deg med en

VARIG LIVSSTILSENDRING GJENNOM 3, 4 eller 6 MND

Alle våre program kommer i tre varianter:

1) Ned i vekt

Vil du gå ned 15-30 kilo og
bygge gode vaner for
fremtiden, men har lite
tidligere treningserfaring?

2) sunn og sprek

Vil du endre kropps-
sammensetningen og
bli både sprekere,
sterkere og sunnere?

3) bli godt trent

Trener du en del allerede,
men vil bli pushet
til grensene og
sette ting mer i system?

Er du usikker på hvilket program som passer best for deg? Ta vår test og få en anbefaling!